|
Faysalin teesit
Olen kuntapäättäjä Vantaalta ja SDP:n eduskuntavaaliehdokkaana Uudellamaalla. Tulin pakolaisena Suomeen vuonna 1994. Aloitin uuden elämän Keravalla suomenkielen opiskelulla ja suoritin Keravalla myös ylioppilastutkinnon. Sopeutuminen uuteen kotimaahani sujui hyvin, sillä sain ystäviä koulun ja urheilun kautta. Uuden elämän alkua auttoi myös se, että arvostan ahkeruutta ja työntekoa. Puistotyöntekijänä ja kaupan kassatyössä opin paljon työelämästä.
Nykyiseen kotikaupunkiini Vantaalle muutin vuonna 2004 ja suoritin YO –merkonomin tutkinnon. Valmistuttuani aloitin työt rahoitusalalla. Suomi tuntui heti alusta lähtien kodilta. Olen kiitollinen siitä, että olen saanut niin paljon uudelta kotimaaltani; koulutuksen ja turvallisen elämän. Haluan kantaa omalta osaltani vastuuta siitä, että myös tulevaisuudessa kaikilla on samanlaiset mahdollisuudet hyvään elämään. Tätä viestiä tahdon viedä eduskuntaan!
1.Työtä ja toimentuloa
- Kaikille on turvattava merkityksellinen elämä, työtä ja toimeentulo.
- Työn pitää kannattaa aina. Myös osa-aikaiselle työlle ja yrittäjyydelle on luotava edellytykset.
- Digitaalisaatio on Suomelle mahdollisuus.
- Pienimpien palkkojen ja eläkeläisten verotusta kannattaa alentaa.
- Nollatyösopimukset on kiellettävä.
2. Asuminen
- Uudenmaan alue kasvaa vauhdikkaasti, pian väestömäärä nousee miljoonaan. Uudellemaalle muutetaan työn perässä sekä Suomen rajojen sisältä että ulkomailta.
- Asuntojen saatavuus ja korkeat vuokratason on kasvavia ongelmia. Taustalla on asumiskysynnän jatkuva kasvu ja liian pieni asuntotuotanto.
- Asuntotuotantoa on lisättävä ja tiivistettävä yhteistyötä kuntien kanssa asunnottomuuden poistamiseksi ja hintatason kohtuullistamiseksi.
3. Lapsiperheet
- Perheet tarvitsevat tukea. Subjektiivinen päivähoito -oikeus on palautettava kaikille lapsille, se on lapsen oikeus.
- Päiväkotien ja koulujen ryhmäkokojen on oltava inhimilliisiä.
- Erityisesti lasten ja nuorten hyvinvointiin on nyt panostettava. Näin voidaan välttää lasku tulevaisuudesta.
4. Arvokas vanhuus on ihmisoikeus
- Vanhusten palvelutaloissa ja kotipalvelussa on oltava vähintään suositusten mukainen määrä henkilökuntaa.
- Vanhusten kotipalveluun ohjattava lisää ihmisiä ja lisää palveluaikaa.
5. Sisäinen – ja ulkoinen turvallisuus
- Poliisin on toimittava enemmän katutasolla ja lähiöissä. Tämä vahvistaa kansalaisten turvallisuutta ja luottamusta poliisin toimintaan.
- Poliisin työhön on turvattava riittävät resurssit.
- Yleinen asevelvollisuus tulee säilyttää. Varusmiespalvelujärjestelmää on kehitettävä teknistyvä sodankäynti ja uudenlaiset sotilaalliset uhat, kuten informaatiosodankäynti, huomioon ottaen. Sisäisen turvallisuuden ja ulkoisten uhkien torjumiseen on varattava riittävät resurssit.
6. Kansainvälinen Suomi
- Aktiivinen ja arvostettu kansainvälinen toimija saa arvostusta. Suomea kuunnellaan kansanvälisillä kentillä. Suomen osaamista on vietävä maailmalle.
- Suomi voi toimia monnissa asioissa suunnannäyttäjänä.
| |